Jaakko_hlöesittely_pieni

Henkilöesittely, Jaakko

Jaakko Ala-Reinikka, 1984 Kurikassa syntynyt perheenisä. Carelin Oy:ssa toimenkuvani Operational Excellence Managerina liittyy asiakaslupausten toteuttamiseen. Olen työskennellyt ennen Carelin-yrittäjyyttä viimeiset 8,5 vuotta tuulivoiman parissa, Empower-konsernissa. Asun Tampereella puolisoni ja poikamme kanssa. Harrastuksiini kuuluu mökkeily ja kuntoliikunta. Yrittäjyys on pitkään ollut haaveeni ja luulenpa, että lapsuudenkotini yrittäjyysarki on tähän antanut vahvan vaikutteen. Yrittäjyydessä minua kiehtoo tietynlainen vapaus tehdä omasta mielestä oikeita asioita, itse oikeaksi kokemalla prioriteetilla asiakkaan hyväksi. Yrittäjyys ei minulle kuitenkaan tarkoita yksin tekemistä, vaan tiimistä löytyy myös yrittäjänä pärjäämisen totuus.

Lukio-opintojen ja armeijan jälkeen tie vei opiskelemaan Oulun yliopistoon, josta valmistuin konetekniikan diplomi-insinööriksi tuulivoimaloiden kunnossapitoon liittyvän diplomityöni jälkeen 2010. Sain aloittaa jo vuonna 2009 tuulivoimaloiden kunnossapitotyöt kokeneiden asentajien opissa ruuvaten ja huoltaen. Pikkuhiljaa työtehtävät muuttuivat enemmän kunnossapitotyön suunnitteluun ja työnjohdollisiin töihin. Diplomityöni valmistumisen jälkeen alkoi Suomessa tuulivoimarakentamisbuumi ja sain olla siinä vahvasti mukana 2010 vuodesta lähtien. Vastuut alkoivat pääurakoitsijan projektipäällikön roolista Suomessa ja jatkuivat myöhemmässä vaiheessa Ruotsiin ja toisaalta koko investointien projektinjohtovastuisiin. Projektisalkku- ja esimiesvastuut tulivat mukaan projektijohtajan roolissa. Tehtäviini kuului myös kehitys-, tarjouslaskenta-, esiselvitys- ja myyntityötä. Viimeisimmässä vastuussa toimialajohtajana liiketoiminta kattoi uusiutuvaan energiaan liittyvät rakentamis- ja kunnossapitopalvelut.

Päällikkö- ja johtovastuussa olen saanut olla Suomessa yhteensä liki 300 MW:n investoinneissa seitsemän vuoden aikana ja toisaalta Ruotsin puolella noin 150 MW:n investointiprojekteissa vuodesta 2016 lähtien. Ruotsin osuus on vielä rakentamisvaiheessa. Vetovastuu näissä investointiprojekteissa on tarkoittanut tyypillisesti pääurakoinnin ja kokonaisinvestoinnin projektinjohtoa. Pääurakoinnin kautta tutuksi tuli itse rakentamisen lisäksi miljoonaluokan hankinnat ja sopimustekniikka. Investoinnin projektinjohdossa osaaminen karttui kansainvälisessä ympäristössä erityisesti voimalatoimitukseen liittyvien asioiden ratkomisessa. Vetovastuiden ohella olen suorittanut voimalatoimitusvaiheen asennustarkastukset kymmenille tuulivoimaloille Suomessa viime vuosien aikana.

Työuran aikana olen lisäkouluttautunut ja sertifioinut osaamistani säännöllisesti. Merkittävimpinä saavutuksina pidän projektijohtamisen IPMA-sertifiointeja (International Project Management Association). Minulle on myönnetty C-tason sertifikaatti vuonna 2014 ja B-tason sertifikaatti vuonna 2017. Tuulivoimalatyöpätevyyksiä olen pitänyt voimassa lääkärintarkastuksin, kuntotestein ja esimerkiksi GWO-koulutuksin. Toisaalta olen suorittanut Ruotsissa rakentamiseen liittyvät BAS-U ja BAS-P -koulutukset. Sopimusteknisellä puolella olen kouluttautunut YSEn ja ABTn osaajaksi.

Vahvuuksinani pidän vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Olen sosiaalinen henkilö, joka tykkää ihmisten kanssa tekemisestä. Toisaalta olen insinöörimäisen säännöllinen ja jämpti, oli kyse sitten laadusta, tehokkuudesta tai taloudenpidosta. Osaan johtaa ihmisiä ja liiketoimintaa sekä tunnen projektihallinnan salat. Minulla on palo pärjätä, näyttää ja olla hyvä. Business onnistuu äidinkieleni lisäksi todistetusti myös englanniksi ja ruotsiksi. Olen sitoutunut auttamaan asiakkaitamme ansaitsemaan enemmän.

Takaisin