Antero_hlöesittely_pieni

Henkilöesittely, Antero

Antero Lehtikangas, 1966 syntynyt perheenisä Oulaisista. Carelin Oy:ssä toimenkuvani Technical Managerina liittyy erityisesti tuulivoimaloiden kunnossapitotyön tukemiseen. Carelin-yrittäjyys on minulle tällä hetkellä osa-aikaista ja työskentelen päätoimisesti Elenian kaukolämpölaitoksella Oulaisissa voimalaitosmiehenä. Tehtäviini kuuluu kaikenlainen voimalaitos- ja verkostorakentamistyö mukaan lukien itsenäinen vikojen korjaaminen lämmön tuottamiseen ja jakeluun liittyen. Ennen Elenia-uraani olen työskennellyt sähköntuotanto- ja sähköverkkotoimialalla. 1980-luvulla aloitin työt Revon Sähkössä ja työnantajani vaihtui yrityskauppojen myötä Empower-konserniin 2000-luvulla. Vuosien varrella tutuksi ovat tulleet niin vesivoimalaitokset kun sähköasematkin. Asun Oulaisissa vaimoni ja yhden kotona vielä asuvan tyttäreni kanssa. Kolme muuta lastani ovat jo maailmalla. Metsästys ja kalastus ovat suuria intohimojani.

Yrittäjyyttä olen opetellut sivutoimisesti jo muutaman vuoden oman toiminimeni kautta lähinnä tuulivoimaloiden kunnossapitoon liittyvissä töissä. Minulle yrittäjyys tarkoittaa asioiden tekemistä loppuun asti, kelloon ja viikonpäivään katsomatta. Olen sitkeä kokeilemaan sen viimeisenkin konstin ja soittamaan sen epämukavankin puhelun, asioiden ratkaisemisen vuoksi. Haluan onnistua siinä mitä teen.
Kokemukseni tuulivoimaloista alkaa 1990-alkupuolelta, kun Revon sähkölle hankittiin ensimmäiset muutamien satojen kilowattien tehoiset tuulivoimalat. Aluksi työt niiden parissa olivat osa-aikaisia, mutta 2000-luvun puolella työt tuulivoimaloissa ja niitä ympäröivässä infrassa, kuten sähköasemilla alkoivat olla päätoimisia. Kokemusta on karttunut erilaisista tarkastuksista, mutta erityisesti erilaisten haastavien vianselvitystehtävien ratkomisessa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Vianselvityksessä, kuten muussakin toiminnassa korostuu tiimin merkitys. Kukaan ei pysty ratkaisemaan haastavia ongelmia yksin, mutta sinnikkäällä yrittämisellä ja oikeiden ihmisten apuun kutsumisella on monet erittäin vaativat ongelmat saatu ratkaistua. Myös tuulivoimaloiden pystytys- ja käyttöönottotyöt ovat minulle tuttuja.

Tuon Carelin-tekemiseen aitoa asentajaperspektiiviä vahvan kokemukseni kautta, mutta osaan katsoa asioita omistajan ja tuotannon kautta. Olen sähköalan ammattihenkilö ja minulla on S2-pätevyydet. Toisaalta minulla on ollut sammuttimien tarkastusoikeudet 1980-luvulta lähtien ja tuulivoimaloiden sammuttimiakin olen tarkastanut useita vuosia.

Vahvuuksina pidän avointa ja reilua asennetta muita kohtaan ja luottamuksen rakentamista. Minä olen sanojeni mittainen mies ja minuun on helppo luottaa. Toisaalta edellytän luottamusta myös muilta. Omalla esimerkilläni saan ihmiset tekemään niitä oikeita asioita. Olen sitoutunut auttamaan asiakkaitamme ansaitsemaan enemmän.

Takaisin