Carelin ajankohtaista - taustakuva

3.4.2021

Carelin esillä Wind Finland Goes Production 2021 -virtuaalitapahtumassa

Wind Finland Goes Production 2021 (https://www.windfinland.fi/) pidettiin helmikuun puolivälissä vallitsevien olosuhteiden johdosta virtuaalitapahtumana. Tapahtuma oli yksipäiväinen ja sen aikana kuultiin noin 15 erilaista ”Goes Production” -teemaan liittyvää asiantuntijaesitystä.

Meidän Jaakko piti tapahtumassa noin 20 minuutin live-striimatun esityksen otsikolla ”Performance loss identification with existing data”. Esitys perustui Carelin Production Performance Analysis -työkaluun ja se nosti esiin konkreettisia esimerkkejä suorituskyvyn analysointiin liittyen. Esimerkit perustuivat todellisiin analyyseihin, joita olemme kolmen vuoden aikana saaneet tehdä useamman asiakkaan kanssa.

Esityksen viesti kiteytettynä oli, että helpoin tapa lisätä tuotantoa, on poistaa hukka. Ja, että kun hukka on tunnistettu ja selvästi näkyvillä omistajilla/operaattoreilla jo nyt olemassa olevasta datasta, niin sen poistamiseen on helpompi etsiä keinoja.

Esimerkit esityksessä liittyvät seuraaviin teemoihin:

1. Jäätämisen tunnistaminen

2. TOP10-tuotannonkeskeytykset

3. Konehuoneen suunta vs. tuulen suunta

4. Oikean referenssi Power Curven käyttö

5. Turbulenttisuusindeksitarkastelu

6. Suurimpien tuotantoennustevirheiden tunnistaminen

7. Eri voimaloiden jäätämisenestokeinojen vertailut

 

Katso 3,5 minuutin tiiseri aiheesta täältä:

https://youtu.be/oHLzD3l4apI

 

Koko 20 minuutin livestriimi on katsottavissa täällä:

https://youtu.be/tEFdDXuIc84

 

Olemme mielellämme avuksi hukan paljastamisessa. Aiheesta lisää myös Tuulivoima-lehden artikkelissa: https://www.tuulivoimalehti.fi/aiheet/tuotantoa-on-helpointa-lisata-poistamalla-hukka.html?p29=2

 

Lisätietoja:

Jaakko Ala-Reinikka

+358 44 4252807

jaakko.ala-reinikka@carelin.fi